Гарна сервіровка - однин з найважливіших моментів проведення кожного святкування. Основне завдання сервірування столу - створити приємну атмосферу гостям за столом, сприяти гарному настрою і висловити свою увагу та доброзичливість. Сервірування столу включає в себе розстановку в певному порядку всіх необхідних для організації трапези предметів: скатертин, посуду, приладів, скла, серветок та іншого.
Всі предмети сервіровки столу повинні відповідати підготовленому меню, естетично гармоніювати з формою столу, скатертиною, серветками, інтер'єром приміщення, підбиратися по формі, кольоровій гамі та фактурі. Кожне свято має свою тематику і відповідно до неї потрібно підбирати сервіровку столу.
Якщо сервірувати стіл до свята 8 березня – на ньому обов’язково повинні стояти квіти, краще якщо це буде індивідуальний букет для кожної жінці, також їх можна використовувати, як декоративний елемент при згортанні серветок.
До свята Дня захисника Вітчизни (23 лютого) на скатертині та серветках повинні бути присутня військова атрибутика, а саме сервірування столу бути у аскетичному стилі.
Під час святкування Нового року – банкетний зал варто прикрасити гірляндами та мішурою. Скатертину також варто взяти новорічної тематики, на стіл поставити свічки та використати ялинкові гілочки як декоративний елемент при згортанні серветок.
Якщо ви збираєтесь влаштувати романтичну вечерю – оберіть ніжну пастельну кольорову гамму скатертини, посуду та серветок. Страви краще приготувати легкі та нежирні, без яскраво виражених різких ароматів, з помірною кількістю спецій і прянощів. Можна запалити свічки або використати декоративні світильними з м’яким світлом.
Сервіровка столу повинна відповідати існуючим правилам, кожен предмет має своє місце. Готуючись до будь-якого свята ви повинні продумати все до дрібниць, проявити свій художній смак, акуратність і бажання принести задоволення запрошеним гостям. Чистий красивий посуд, повний комплект необхідних столових приладів та відповідна скатертина створять сприятливу атмосферу урочистості і затишку. А доповнять все це вишукані та апетитні страви, гарно подані у відповідному посуді. Все це і стане запорукою гарного апетиту та чудового настрою ваших гостей.
Всі предмети сервіровки столу повинні відповідати підготовленому меню, естетично гармоніювати з формою столу, скатертиною, серветками, інтер'єром приміщення, підбиратися по формі, кольоровій гамі та фактурі. Кожне свято має свою тематику і відповідно до неї потрібно підбирати сервіровку столу.
Якщо сервірувати стіл до свята 8 березня – на ньому обов’язково повинні стояти квіти, краще якщо це буде індивідуальний букет для кожної жінці, також їх можна використовувати, як декоративний елемент при згортанні серветок.
До свята Дня захисника Вітчизни (23 лютого) на скатертині та серветках повинні бути присутня військова атрибутика, а саме сервірування столу бути у аскетичному стилі.
Під час святкування Нового року – банкетний зал варто прикрасити гірляндами та мішурою. Скатертину також варто взяти новорічної тематики, на стіл поставити свічки та використати ялинкові гілочки як декоративний елемент при згортанні серветок.
Якщо ви збираєтесь влаштувати романтичну вечерю – оберіть ніжну пастельну кольорову гамму скатертини, посуду та серветок. Страви краще приготувати легкі та нежирні, без яскраво виражених різких ароматів, з помірною кількістю спецій і прянощів. Можна запалити свічки або використати декоративні світильними з м’яким світлом.
Сервіровка столу повинна відповідати існуючим правилам, кожен предмет має своє місце. Готуючись до будь-якого свята ви повинні продумати все до дрібниць, проявити свій художній смак, акуратність і бажання принести задоволення запрошеним гостям. Чистий красивий посуд, повний комплект необхідних столових приладів та відповідна скатертина створять сприятливу атмосферу урочистості і затишку. А доповнять все це вишукані та апетитні страви, гарно подані у відповідному посуді. Все це і стане запорукою гарного апетиту та чудового настрою ваших гостей.